Cégalapításhoz kérjünk tanácsot hozzáértőtőlEgyre többen vannak, akik nem beosztottként képzelik el életüket, hanem inkább saját vállalkozásban gondolkodnak. Laikusként azonban nem mindig olyan egyszerű elindítani egy vállalkozást, hanem segítségre lehet szükségünk. Ilyen segítő szolgáltatás a cégalapítás tanácsadás.

Cégalapításhoz elsősorban könyvelő és ügyvéd segítségét érdemes kérni. A könyvelő már a cégforma megválasztásában is segítséget tud nyújtani, és az adózást is segít úgy alakítani, hogy a lehető legkedvezőbb feltételek érvényesüljenek az adott vállalkozás számára. Az ügyvédi segítségnek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően fog zajlani. Ez fontos, ugyanis a cégek jogszerű és átlátható működtetése elengedhetetlen.

A cégalapításhoz az alábbiakra mindenképpen szükség lesz. Először is ki kell választani a cég nevét. Ez gyakran nehezebb, mint amire előzetesen számítunk, ugyanis nem csak egyedi névre van szükség, hanem olyanra, amely a már meglévőktől eléggé eltér. A cégnek székhelyre, tulajdonosra és vezető tisztviselőkre lesz szükségük, ezeknek a helyes megválasztásában, meghatározásában már jól fog jönni a szakértői segítség. Cégbejegyzéskor meg kell határozni az adózási jellemzőket, amiben a könyvelő tud segíteni, és abban is, hogy a bejegyzési folyamat az előírásoknak megfelelően történjen, és a bejelentési kötelezettségeknek eleget tegyünk.